De impact van Vebego

by

Aan het begin van dit jaar hebben we onze nieuwe missie ‘Vebego vitaliseert werk en zorg’ gelanceerd. Dit is nogal een belofte, want wat we hiermee zeggen is dat we impact willen realiseren in de maatschappij. Vebego vindt het als dienstverlener zeer belangrijk om betrokken en gemotiveerde medewerkers in dienst te hebben die dagelijks een goede dienstverlening realiseren. Wij willen daarom de beste werkgever in onze sector zijn en de best mogelijke arbeidsomstandigheden bieden. Ook voor mensen die moeilijk aan werk komen en weinig perspectief hebben. Door dit werk en het hebben van een baan groeien die mensen in hun eigenwaarde. En zij leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van de economie in Nederland.

Ik vind dit belangrijk. Feike Sijbesma (CEO DSM) zei eens: “Je kunt als bedrijf niet gelukkig zijn als de maatschappij waar je onderdeel van bent, niet gelukkig is”. Dat maakt veel indruk op mij en ik herken mij daar volledig in. Je wilt als bedrijf niet alleen maar geld en resources uit de maatschappij onttrekken, maar er ook toe bijdragen dat diezelfde maatschappij een stukje beter wordt. Daar heeft op de langere termijn iedereen voordeel bij.

We zijn ooit begonnen met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarna volgde Duurzaamheid. Hiermee wilden wij onze dienstverlening integraal verduurzamen. De volgende logische stap is de impact van die duurzaamheid in kaart te brengen en van doelen te voorzien. En dat zijn wij nu aan het onderzoeken, hoe wij de impact die we als Vebego realiseren in kaart kunnen brengen. Dat doen we in samenwerking met Karen Maas van het Impact Center Erasmus Universiteit en Lara Muller, van OnImpact. Wij zijn al concreet op weg met de methodiek Sustainable Development Goals (SDG). Dit is een bestaande methodiek die vastgesteld is door de Verenigde Naties in 2015 waaraan iedereen kan bijdragen; bedrijven, instellingen, maar ook jij als persoon. Er zijn maar liefst 17 thema’s en 169 doelen, dus aan ons nu de taak om vast te leggen waar wij ons op gaan richten.

Een van de thema’s waar we al jaren actief mee aan de slag zijn ligt op het gebied van toetreding tot de arbeidsmarkt. Werk is belangrijk voor iedereen. Niet alleen voor het salaris maar ook voor sociale contacten, toekomstperspectief, een gevoel van eigenwaarde, structuur en regelmaat in je leven etc. Dit willen wij realiseren door mensen goed werk in de facilitaire dienstverlening en de zorg te bieden. Onze missie: “Vebego vitaliseert werk en zorg” sluit daar ook helemaal bij aan.

Ik hoop dat we door middel van de methodiek van SDG meer inzicht krijgen in de maatschappelijke impact die we hebben. Dat we daarmee onze impact kunnen verbeteren en optimaliseren. En dat deze manier van denken over impact een vast onderdeel van onze bedrijfsvoering wordt. Ben je benieuwd hoe ons dat vergaat? Volg dan onze serie Impact Radio, er zijn al vier afleveringen.

  1. Impact van Vebego
  2. Waar maakt jouw organisatie nou echt verschil
  3. Stakeholderdialoog bepaalt jouw doelen
  4. Bedrijven moeten meer op scholen gaan lijken
Advertenties

Eén reactie to “De impact van Vebego”

  1. Op zoek naar onze impact | Says:

    […] schreef al eens eerder in deze blog van september 2016 dat Vebego graag een positieve bijdrage wil leveren aan onze samenleving. Of […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: